15.09.2007 admin

Policejní útvar pro odhalování a prorůstání organizovaného zločinu do státní správy má být od ledna zrušen. A údajně ho mají nahradit desítkářky.

Pěkná zkratka ÚOOZ SKPV PČR označuje Útvar pro odhalování organizovaného zločinu Služby kriminální policie a vyšetřování Policie ČR, ředitel je ještě pan plukovník Kubice, mluvčí je také ještě paní podplukovnice Blanka Kosinová. Útvar neřešil zločiny neorganizovaných občanů, ale kauzy polistopadových zlatokopů (Mrázek, Krejčíř, Pitr, a spol.). Mediálně známá tzv. Kubiceho zpráva o propojení organizovaného zločinu a politiky jen naznačuje to, co je všeobecně známá skutečnost. Totiž spojení některých politiků z první porevoluční vlny s představiteli tehdejšího podsvětí.

V tisku proslavené mafie nejsou asi ojedinělé, špičky ledovce se roztály a na povrchu se mohou objevit další gangy. Zatím se nepodařilo najít potřebné důkazy, ale co kdyby? Specializovaná jednotka se tak nějak moc zbytečně plete politikům do cesty, proto je lépe ji zrušit!. Zaměstnanci státní správy a volení zástupci lidu pak budou mít klid k práci a více času na přerozdělování našich peněz, nakonec občan přece nemusí vědět všechno.

“Politici se nás bojí. Když jsme byli schopni pozatýkat bývalé vládní činitele z ČSSD, proč bychom to neudělali teď, když vládne ODS? Oni vědí, že tady platí zásada: Padni komu padni,” řekl podle iDNES jeden z detektivů. A paní Vesecká to potvrdila: “Víme o těch případech, ale veřejně je rozebírat nebudeme,“ uvedla na nějaké tiskovce.

Na nejvyšší úrovni se řeší co s Kubicem a šedé eminence oprašují bývalou funkci desítkářky. To byly dříve pavlačové klepny, kterým diktatura proletariátu svěřila funkci informátora. Drahou sledovací techniku a nejisté odposlechy tak mohou zastoupit neplacené spoluobčanky a pravděpodobně i spoluobčané. Plán je již připraven, vyškolení policisté budou převeleni na drobné krádeže aut a starožitností. Občan má sice demokracii, ale na rozdíl od politika se musí hlídat.