25.12.2006 P. Sklenář

Je to už hoooodně dlouho co jsem nic nepsal a neposílal, tak to musím odčinit, hihihhihi. Ale zrovna moc nestíhám, takže jen stručně, jasně, výstižně. A to jsem ještě v parádní vánoční náladě, takže určitě zapomenu na příhody, po kterých mám potrhaný nervy.

No v první řádě, ale to už moc nevím, kdy bylo, tak dva tři týdny zpět jsme byli na fotbale BursaSpor vs Izmir. Během zápasu jsem se snažil anine tak koukat na hráče, jak jim to nejde, ale spíš začlenit do davu, pokřikovat burspooooor bursaspoooor a koukat za sebe kdo po mě hodí židlounebo petardou – škoda že nemůžu poslat video hmmmm.

V druhé řadě jsme se dočkali tetování, kterým nám udělal Ikai – ten co měokrádá v metru, není úplně tak normální no, tatooman … To probíhalo tak, že jsme si prvně vybrali obrázek na Googlu :), pak nám ho Ikai u něj domanačmáral. Vcelku nás překvapil, že měl nachystáno i pár efesů. A když seto tetování udělá, tak to pak trvá dvě hodiny než zaschne a zrovna v té době došli – takže sem musel do obchoďáku jen v tričku, vyhrnutej rukáv,tam hlava vlka hm hm hm. No každopádně jsme to nějak přežili, i když toskončilo o půl druhé ráno a čekala nás pětikilometrová cesta domů :(, protože poslední busy jezdí do půlnoci. Cestou do kampusu jsme překvapivě stopli auto, takže nakonec jsme nemuseli udělat skoro jedinej krok – to je těma kostkama určitě …

No a nakonec vánoce – na ně probíhali velkolepé přípravy, ukradnutí a ozdobení jednoho stromku pro nás, ukradnutí, zahánění psů při krádeži druhého stromku pro aisekáře, vpašování se do hypermarketu Metro – něco jak Makro u nás, takže jen lidi s živnosťákem, my jsme řekli, že členi Metra jsme u nás a po chvíli už jsme mohli nakupovat vánoční jídla,svítící čepice a prskavky za lepší ceny hihihi. Vánoce jsme strávili v bytě Mohameda – ten je z Amsterdamu, a dalších aisekářů. Tam jsme mohli ochutnat všemožné druhy jídla jako saláty z Polska, Kolumbie nebo Ruskanebo sladkou amsterdamskou polívku s kokosem. Samozřejmě že i my-zástupci českého lidu, jsme přidali ruce k dílu a připravili něco z naší kuchyně. Bramborovej salát a palačinky jsem kuchtil já a s tombíkem se popralmichal. Půl světa začalo myslet, že palačinky s nugetou a jogurtem jsou typický český cukroví a smažená ryba jmeném Tombik je národní jídlo :). Nechci nás vychvalovat, ale řek bych hehehe , že jsme strašně šikovní, že jsme to tak dobře uvařili, usmažili a napekli. Když jsme přišli na oslavu,tak se nám tam strašně líbilo a začli si ty turecký vánoce aji užívat.

Příští týden přes Silvestr se chystáme do nějaký dědiny jménem Adena – odsud na východ asi 13 hodin busem, údajně tam jsou další aisekáři, takže aspoň ušetříme na ubytování.

Zatím čau. Merry Xmas and happy new year.

autor: Petr Sklenář